Vraag aan uw accountmanager een set aan logo’s die u vanaf 4 november kunt gebruiken in commercieel materiaal, op uw website en eventueel wagenpark of producten. Wanneer u hulp nodig heeft bij het omzetten van het Alcoa logo naar het Kawneer logo, dan vernemen wij dat graag.

We zullen ervoor zorgen dat de overgang van de oude naar de nieuwe e-mailadressen, naar aanleiding van de wijziging van Alcoa naar Arconic (voornaam.achternaam@arconic.com) soepel en goed verloopt. Ons algemene emailadres verandert van aas@alcoa.com naar kawneer.benelux@arconic.com. De @alcoa.com email-adressen zullen nog een half jaar doorgestuurd worden naar het nieuwe emailadres.

De contactpersonen en telefoonnummers die u nu gewend bent zullen onveranderd blijven. Daarnaast blijven we bereikbaar op het domein alcoa-architectuursystemen.nl, onze nieuwe domeinnaam is echter: kawneer.nl.

Het gaat alleen om een naamwijziging van Alcoa Architectuursystemen naar Kawneer, onze producten en diensten zijn hetzelfde. Wanneer Alcoa voorgeschreven staat in het bestek, dan kan dit zonder problemen uitgevoerd worden in Kawneer omdat de producten hetzelfde zijn.

Deze wijziging betreft alleen een naamwijziging van Alcoa Architectuursystemen naar Kawneer. Huidige leveringsvoorwaarden, condities en andere contractuele verbintenissen blijven hierdoor bestaan.


Deze wijziging betreft alleen een naamwijziging. Huidige garanties blijven onveranderd nu we de naam Kawneer dragen.

Onze kennis en kunde van en contacten met de gehele keten van bauxiet tot aluminium systeem voor ramen, deuren en gevels is ongewijzigd na de verandering van naam. Daarnaast zal door de betere aansluiting bij onze zusterbedrijven in Europa een nog beter kennisnetwerk zich opbouwen waarmee we u nog beter van dienst kunnen zijn.

Het Cradle 2 Cradle TM certificaat van Alcoa op een specifiek primair aluminium product zal in handen van het nieuwe Alcoa blijven. Kawneer heeft echter recent een Cradle 2 Cradle certificaat op de AA 100 Q en AA 100 Q HI+ vliesgevel ontvangen. Daarnaast is ons AR 90 en AR 100 programma een perfecte aanvulling op ons reeds zo duurzame product en materiaal.

Ons bedrijf verandert in positief opzicht:

  • Met het merk Kawneer hebben we een nog betere verbinding tot het uitgebreide wereldwijde kennis en R&D netwerk van Kawneer. Dit zal zich vertalen in nog innovatievere producten en verbeterde service.
  • We hebben een nieuw gebouw dat een toonbeeld is van duurzaamheid met een BREEAM Very Good klassering
  • Waar overigens op dit moment 4200 zonnepanelen op het dak gemonteerd worden die in 80% van onze energiebehoefte voorzien.
  • Een state of the art test & training centrum waarin we testen kunnen uitvoeren en waar nodig uw personeel kunnen trainen in het gebruik van onze producten
  • Een showroom die met aandacht voor u is ingericht waarin u uw klant kunt ontvangen en ook uw producten kunt tentoonstellen
  • We hebben een nieuwe General Manager, Hans Jacobs, die met veel ervaring uit de bouwbranche werkt aan het verder aanpassen en verbeteren van de strategie van onze organisatie waar u als klant wel bij vaart.
  • Daarnaast bieden onze nieuwe producten een nieuw perspectief aan zowel de eindgebruiker als u, onze klant. Hello New View. Meer transparantie, comfort, flexibiliteit en creativiteit.

Op 4 november hebben we alle klanten getrakteerd op ons nieuwe perspectief. Door middel van promotieteams zijn we bij de klanten langsgegaan om de verandering van naam samen met hen te vieren en de nieuwe bedrijfsvideo te bekijken. Klik hier om de video te bekijken.

De overige doelgroepen worden middels verschillende acties vanaf 4 november op de hoogte gebracht van onze naamverandering.